DANAS PRAVIMO MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (VIDEO)

Novosti online

28. 05. 2023. u 12:00

RECEPT za musaku sa tikvicama koja se priprema brzo i jednostavno

ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 350-400 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 4 kašike rendanog kačkavalja
  • malo suve slanine (nije obaveza)
  • so..biber
  • crvena mlevena paprika
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min. pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja. Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane paprike po želji. Sve izjednačiti.

Podmazati pleh 35x25 cm. Poređati na dno pola tikvica. pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti, dodati pavlaku, mleko i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati, pa preliti tikvice.

Po želji pri vrhu poređati listiće suve slanine. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RONALDO NA RASKRSNICI: Smeši li nam se pobednički tandem? (FOTO)