KAKO DA JAJA NE POPUCAJU TOKOM KUVANJA: Saveti koje treba da imate u vidu pre farbanja

Novosti online

14. 04. 2023. u 08:43

AKO još niste ofarbali jaja za Vaskrs, evo nekoliko saveta pre nego što počnete, kako jaja ne bi popucala tokom kuvanja.

КАКО ДА ЈАЈА НЕ ПОПУЦАЈУ ТОКОМ КУВАЊА: Савети које треба да имате у виду пре фарбања

Foto: Profimedia

Ovi provereni saveti će vam sigurno biti od koristi.

* Ljuska belih jaja dosta je tanja od tamnijih, pa njih treba kraće kuvati.

* Pre nego što ih stavite na šporet, jaja treba prethodno da budu sobne temperature, zato je potrebno na vreme ih izvadite iz frižidera.

* Bitno je i da voda bude sobne temperature kada se u nju stave jaja, pa se postepeno zagreva. Treba voditi računa da ne ključa prejako.

* Posuda treba da bude dovoljno velika, kako se jaja ne bi sudarala i tako popucala.

* So i sirće pomažu da jaja ne popucaju tokom kuvanja. Potrebno je pola kašike soli na litar vode, dodajte i pola kašičice sirćeta.

* Po nekima je dobar trik i da se voda meša tokom ključanja, pa se potom jaja kuvaju 10-12 minuta, a zatim se isključi vatra i ostave se u toj vodi još pola sata.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAVRŠENA ERA DOMINACIJE: Orban saopštio užasne vesti za Zapad