NAPRAVITE FANTASTIČNU PROJARA TORTU: Sve što vam je potrebno su sir, jaja i brašno (VIDEO)
PROBAJTE i vi da napravite ovu ukusnu projaru
![НАПРАВИТЕ ФАНТАСТИЧНУ ПРОЈАРА ТОРТУ: Све што вам је потребно су сир, јаја и брашно (ВИДЕО) НАПРАВИТЕ ФАНТАСТИЧНУ ПРОЈАРА ТОРТУ: Све што вам је потребно су сир, јаја и брашно (ВИДЕО)](/data/images/2023-04-04/337094_projara-naslovna_fmob.jpg)
Foto: Privatna arhiva
Po rečima bake Jele, ovo je recept koji je oduvek tražila, a sada nam ga ona predstavlja.
Projara torta - sastojci:
3 jajeta
50 g hlebnog brašna
50 g griza
150 g kukuruznog brašna
100 ml kisele vode
200 ml jogurta
200 g sira
so
1 prašak za pecivo
70 ml ulja
Projara torta - priprema:
Umutiti jaja žicom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, griz, kukuruzno brašno, jogurt, kiselu vodu, izmrvljen sir, ulje, so i sve dobro izjednačiti.
Okrugli pleh 22 cm obložiti pek-papirom, pa istresti u pleh i poravnati.
![](/data/images/2023-04-04/337093_projara-priprema_f.jpg?1680628019)
Foto: Privatna arhiva
Peći na 210 stepeni oko 50-60 minuta.
Pokriti krpom da malo odstoji, a onda uživati u najboljoj projari na svetu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![SPREMITE PELJMENE: Tradicionalno jelo bez kog je Rusima život nezamisliv (FOTO) SPREMITE PELJMENE: Tradicionalno jelo bez kog je Rusima život nezamisliv (FOTO)](/data/images/2023-02-21/321779_peljmeni_t.jpg?time=1725225920)
SPREMITE PELjMENE: Tradicionalno jelo bez kog je Rusima život nezamisliv (FOTO)
01. 09. 2024. u 23:25
![PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANjEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice
UČESNICI Minhenske bezbednosne konferencije slušali su govor potpredsednika SAD Džej-Di Vensa gotovo bez aplauza, pokazuje snimak prenosa njegovog nastupa na sajtu Bele kuće.
14. 02. 2025. u 17:34
![OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05
![RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića](/data/images/2023-04-24/343739_vidic_kf.jpg?time=1739703299)
RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića
MODNI kreator Saša vidić preminuo je 23. aprila 2023. godine. Radio je kao stilista mnogih ličnosti, a sa nkima je bio toliko blizak da su mu poveravali svoje najintimnije trenutke iz života.
16. 02. 2025. u 11:54
Komentari (0)