KOLAČ ZA VREME POSTA: Poslastica sa suvim grožđem i cimetom (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 04. 2023. u 09:39

IDEALAN kolač za posne dane

КОЛАЧ ЗА ВРЕМЕ ПОСТА: Посластица са сувим грожђем и циметом (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Kolač koji će vas zasladiti za vreme posta.

Posni kolač - sastojci:

120 g griza
120 g brašna
100 g šećera
120 g posnog margarina
2 rendane kruške
200 g smrznutog voća (maline, višnje, jagode)
1 kašičica cimeta
100 g suvog grožđa
1 prašak za pecivo

Posni kolač - priprema:

U činiju prosejati brašno i prašak za pecivo, dodati griz i izmešati. Dodati rendane oceđene kruške, smrznuto voće, cimet, otopljen margarin, šećer, suvo grožđe i sve dobro izjednačiti.

Foto: Privatna arhiva

 

Masa izgleda malo suvlja, ali tako treba da bude. Podmazati uljem pleh manji i posuti brašnom, pa istresti masu i poravnati. Peći na 200 stepeni oko sat vremena.

Ako malo uhvati koricu odozgo, pokriti folijom. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALBANCI U ŠOKU: Crnogorski sudija peharom udario trenera iz lažne države Kosovo (VIDEO)