UŠLI SMO U POSLEDNJU NEDELJU POSTA: Spremite ribu - recept lak, ručak raskošan (VIDEO)
UZ PRAVILNE savete lako ćete je spremiti
Idealan recept za posni ručak.
Riba - sastojci:
2 skuše
2 kašike sirćeta
3 kašike belog vina
1 kašičica senfa
3 čena belog luka
biber, so (može suvi začin po želji)
ruzmarin
seckan peršunov list
maslinovo ulje
Za restovan krompir je potrebno:
500 gr krompira
1 glavica crnog luka
crvena ml. paprika
ml. biber
so
ulje
Riba - priprema:
Ribu polu smrzlu očistiti i izvaditi utrobu, odseći glave i dobro crnilo oprati, ono je gorko. Iseći po želji ili ostaviti celu. U litar vode sipati 2-3 kašike sirćeta akloholnog i staviti ribu u rastvor da odstoji pola sata. Dobro je oprati.
U manji sud sipati 30 ml maslinovog ulja, dodati vino, senf, izdrobljen beli luk, biber po mogućstvu beli, seckan ruzmarin i sve dobro izjednačiti. Kašikom napuniti ribu pa je čačkalicom zatvoriti. Podmazati gril teflonski tiganj pa staviti ribu i ostatkom nadeva je preliti. Poklopiti i pržiti na veoma tihoj vatri.
Ja sam na indukcionoj na br. 4. Treba joj oko pola sata da se lepo isprži sa okretanjem. Tako divno miriše, ukus neopisivo dobar.
Krompir skuvati, može u ljusci ili oguljen. Iseći na kocke. Glavicu crnog luka ispržiti na ulju, pa dodati papriku, biber, so i ubaciti krompir. Dodati i seckanog peršunovog lista, pa dobro izmešati. Servirati toplo sa ribom. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (1)