PREMA BAKINOM RECEPTU: Kolač sa jabukama (VIDEO)

13. 04. 2023. u 09:00

KOLAČ koji će vam se sigurno svideti

ПРЕМА БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Колач са јабукама (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

KOLAČ SA JABUKAMA - potrebno je:

3 jaja

100 gr šećera
2 kašike kakaa
1 kašičica cimeta
1 prašak za pecivo
3 pune kašike brašna
1 puna kašika griza
50 gr suvog grožđa
50 ml ulja
3 jabuke 

Foto: Bakina kuhinja

 

KOLAČ SA JABUKAMA - priprema:

Jabuke oljuštiti i iseći na kocke .Umutiti jaja dodati brašno i griz prosejan sa praškom za pecivo. Dodati ulje  suvo grožđe, cimet, prosejan kakao i sve dobro izjednačiti.

Pleh okrugli 22 -24 cm podmazati uljem i posuti brašnom. Sipati jednu polovinu testa pa poređati pola jabuka. Preko sipati ostatak testa izravnati i poređati ostatak jabuka pa ih pritisnuti prstima na dole.

Foto: Bakina kuhinja

 

Jabuke malo premazati uljem i posuti šećerom. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Prohlađeno posuti prah šećorm i seći sasvim ohlađen.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNO SE OGLASIO KREMLJ Posle optužbi da je Rusija oborila azerbejdžanski avion: To niko ne treba da radi!