RECEPT ZA NAJMEKŠU POSNU POGAČU: Kako da je pripremite - korak po korak (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 04. 2023. u 07:20

UKUSNO i jednostavno!

РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШУ ПОСНУ ПОГАЧУ: Како да је припремите - корак по корак (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/Jelajelena Petrovic

Posna pogača - Sastojci:

400 ml mlake vode

20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml maslinovog ulja
malo soli
600-650 gr brašna

Posna pogača - Priprema:

U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti malo, pa kad zapeni dodati brašno, ulje, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe, malo premesiti. Teso podeliti na 6 kuglica od 80 gr i 6 kuglica od 60 gr.

Ostao nam je deo testa koji će nam trebati za sredinu. Obraditi loptice pa ih pokriti folijom da malo odmore 5-6 min. kuglice razviti u dužinu 10-12 cm širine 8 cm, pa pola iseći na 12 trakica do pola testa.

Foto: Bakina kuhinja

 

Prvu traku malo uviti, a sledeće tri uviti u kiku, pa sledeću uviti, pa kika i tako redom. Od gornjeg dela uviti kiflu na dole da dobijemo deo kikice koja uvija kiflu.

Ređati u krug oko pleha veličine 24-26cm. Pleh obložiti pek papirom. Druge manje loptice takođe razviti  duguljastopa iseći na što tanje trake do pola testa i uviti kiflu.

Kifle ređati ispod prethodnih kiflica,.U sredunu stavi malu kuglicu, a oko nje malu kikicu koju napravite od testa. Pokriti da poraste, pa je premazati uljem i posuti semenkama i krupnom solju. Peči na 200 stepeni C oko 50 mi. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TOTALNO NEVEROVATNO: Otkrivena evidencija! Evo kako je Nikola Jokić trenirao kao klinac