NEMATE IDEJU ZA RUČAK? Riba i pirinač kao predlog je ODLIČNO rešenje (VIDEO)
BAKA NAM daje odličan recept za brz obrok kada nemate ideju šta biste danas pravili za ručak.
Recept idealan za one koji nemaju ideju za današnji ručak.
Riba i pirinač - sastojci:
par fileta soma
2 šargarepe
lonče od 100 gr pirinča
1 veza mladog crnog luka
soli, bibera
1 kašičicu crvene mlevene paprike
belog luka
peršunov list
ulje
Riba i pirinač - priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodati opran pirinač šolju i 3 šolje vode i kuvati na tihoj vatri. Pred kraj dodati soli, biber i peršunovog lista.
Filete soma iseći na komade, pa je malo krpom osušiti i upiti višak vode. Posuti sa belim lukom u granulama. Na foliju staviti 2 kašike kukuruznog brašna 1 hlebnog po želji suvog začina i soli mlevene paprike crvene i sve izmešati. Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana.
Pleh obložiti uljem, pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom, i ređati jedno do druge. Na kraj istresti pirinač pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C oko 25-40 min da se lepo zarumeni u zavisnosti od rerne. Fantastično zaista!!!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)