POSLASTICA SAVRŠENA ZA SVAKO DOBA DANA: Napravite sočan kolač sa orasima (FOTO/VIDEO)
UKUSNA poslastica za celu porodicu
Kolač sa orasima - sastojci:
1 jaje
100 g griza
200 ml jogurta
2 kašike šećera u prahu
50 ml maslinovog ulja
1 kašika masti
1 prašak za pecivo
korica limuna
Kolač sa orasima - nadev:
200 g mlevenih oraha
2 kašike šećera u prahu
2 kašike susama, može malo ispečen
1 kašičica cimeta
1 kašika kisele pavlake
Kolač sa orasima - priprema:
Jaje malo žicom umutiti, pa dodati navedene sastojke za biskvit i zamesiti testo. Odvojiti jednu manju lopticu, a ostalo podeliti na dva dela.
Prvi deo razvući oklagijom veličine pleha, pa postaviti na dno. U orahe ubaciti šećer u prahu, susam, cimet i pavlaku. U to dodati odvojeno malo parče testa, pa rukama dobro sjediniti.
Na foliju razvući veličinu pleha. Preko donjeg dela u pleh staviti razvijen nadev od oraha, a preko oraha drugi deo razvijenog testa. Poseći nožem na kocke i peći na 190 stepeni 45-50 min. Pečen ponovo nožem iseći po sečenim delovima.
Preliv
U šerpu staviti 150 g šećera i 100 ml vode. Dodati nasečenu mandarinu i nacediti pola limuna. Skuvati sirup pa ga prohladiti i preliti prohlađen kolač da lepo upije. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)