DESERT KOJI MOŽETE SEĆI SA SVIH STRANA: Imaćete nezaboravni zalogaj (FOTO/VIDEO)
DANAS pripremamo kuglof
Desert koji možete poslužiti uz kaficu sa komšinicama i prijateljima.
Kuglof - sastojci:
4 jaja
100 gr šećera
100 gr mlevenih oraha
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
100 ml jogurta
2 kašike kakaa
100 gr suvog grožđa
Još je potrebno:
2 pudinga od vanilie ili slatke pavlake
100 gr bele čokolade
2 kašike ulja
Kuglof - priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo prosejano, orahe, jogurt, ulje, suvo grožđe i kakao i sve izmešati dobro.
Kuglof podmazati uljem i posuti brašnom i sipati smesu, a onda izravnati. Peći na 190 stepeni C oko 60 min. Pokriti krpom, pa kad odmori i ohladi se istresti na tanjir i preseći na dva dela.
Puding skuvati po upustvnu, pa dok je vruć premazati delove gde su sečeni i preklapati. Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri, pa preliti kuglof.
Po želji ukrasiti žele bombonama. Ohlađen potpuno seći. Vrhunska poslastica jednaka torti. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom za dobro jutro (VIDEO)
16. 03. 2023. u 12:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
ENDIJU MARIJU LICE U MODRICAMA, OGLASIO SE: "Muka mi je od svega, ja sam ljudsko biće! Molim vas - ostavite me na miru" (VIDEO)
"JA SAM ljudsko biće! U redu? Prestanite da me jurite! Muka mi je šta svakog dana moram da nosim na ramenima. Molim vas, ostavite me na miru."
22. 01. 2025. u 14:15
Komentari (0)