NAUČITE JOŠ JEDAN ODLIČAN RECEPT: Pravimo najfiniju i najmekšu punjenu pitu (VIDEO)

22. 03. 2023. u 21:00

MOŽE SE poslužiti kao pita, ali i kao pogača

НАУЧИТЕ ЈОШ ЈЕДАН ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ: Правимо најфинију и најмекшу пуњену питу (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Isprobajte fenomenalan recept i napravite ukusan doručak ili večeru.

Punjena pita - sastojci:

250 ml toplog mleka
1 kašičica šećera
10 gr kvasca
1 jaje
450-500 gr brašna

Punjena pita - sastojci za nadev:

150 gr sira
1 žumance
1 kašika kisele pavlake
200 gr šunke listovi

Punjena pita - priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da bude glatko mekše ne mnogo tvrdo i ostaviti da odmori 30 min. Testo razvući pola cm. Sir izmešati sa žumancetom i pavlakom.

Testo podeliti na dva dela, pa oba premazati sirom i prekriti sa listovima šunke. Tepsiju veličine 32 cm pokriti pek papirom.

Prvo testo preklopiti tri puta, pa ga nožem preseći na pola. Jednu polovinu uviti oko svoje ose i zaviti u krug na sredini tepsije.

Foto: Privatna arhiva

 

Tako raditi i sa ostatkom testa. Pokriti i odmoriti, pa premazati žumancetom u koji ste dodali 1 kašiku ulja. Po želji posuti susamom. Peći na 210 stepeni C oko 15 min, pa smanjiti na 180 i peći ukupno 40-45 min pokriveno.

Vrhunsko mekano kao morska pena. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNO SE OGLASIO KREMLJ Posle optužbi da je Rusija oborila azerbejdžanski avion: To niko ne treba da radi!