NAUČITE JOŠ JEDAN ODLIČAN RECEPT: Pravimo najfiniju i najmekšu punjenu pitu (VIDEO)
MOŽE SE poslužiti kao pita, ali i kao pogača
Isprobajte fenomenalan recept i napravite ukusan doručak ili večeru.
Punjena pita - sastojci:
250 ml toplog mleka
1 kašičica šećera
10 gr kvasca
1 jaje
450-500 gr brašna
Punjena pita - sastojci za nadev:
150 gr sira
1 žumance
1 kašika kisele pavlake
200 gr šunke listovi
Punjena pita - priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da bude glatko mekše ne mnogo tvrdo i ostaviti da odmori 30 min. Testo razvući pola cm. Sir izmešati sa žumancetom i pavlakom.
Testo podeliti na dva dela, pa oba premazati sirom i prekriti sa listovima šunke. Tepsiju veličine 32 cm pokriti pek papirom.
Prvo testo preklopiti tri puta, pa ga nožem preseći na pola. Jednu polovinu uviti oko svoje ose i zaviti u krug na sredini tepsije.
Tako raditi i sa ostatkom testa. Pokriti i odmoriti, pa premazati žumancetom u koji ste dodali 1 kašiku ulja. Po želji posuti susamom. Peći na 210 stepeni C oko 15 min, pa smanjiti na 180 i peći ukupno 40-45 min pokriveno.
Vrhunsko mekano kao morska pena. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PUN POGODAK: Mali, posni mafini hlebčići sa semenkama (VIDEO)
14. 03. 2023. u 18:00
SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom za dobro jutro (VIDEO)
16. 03. 2023. u 12:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)