SAVRŠENA IDEJA ZA IDEALAN I ZDRAV RUČAK: Probajte karfiol - recept koji će oduševiti i "mesoždere" (VIDEO)

12. 04. 2023. u 09:00

KAO ŠTO znamo, mnogi ljudi nisu ljubitelji karfiola, ali ako ga pripremite na ovaj način, svi će ga voleti i slatko jesti

САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ИДЕАЛАН И ЗДРАВ РУЧАК: Пробајте карфиол - рецепт који ће одушевити и месождере (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Za ovaj zdrav obrok vam neće trebati mnogo kulinarskog znanja. Sve što je potrebno je da pratite uputstva.

Ručak sa karfiolom - sastojci:

1 karfiol srednje veličine
200 g kisele pavlake
2-3 jajeta
200 ml mleka
so
biber 
po želji malo suvog začina
3 čena belog luka
2-3 kašike prezli
origano
ulje
ćuftice

Ručak sa karfiolom - priprema:

Cvetove karfiola iskidati na cvetiće, pa skuvati, a listove karfiola takođe skuvati ne mnogo, na pola, oko 10 minuta.

U činiju razmutiti jaja, dodati pavlaku i mleko, malo soli, bibera i izgnječen beli luk.

Foto: Privatna arhiva

 

Pleh veličine 35x25 cm podmazati, pa posuti malo sa prezlama. Preko prezli poređati cvetove karfiola i naseckane listove.

Preliti sa spremljenim prelivom. Između služiti sitne male ćuftice. Ćuftice malo preliti uljem. Peći na 200 stepeni oko 60 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNO SE OGLASIO KREMLJ Posle optužbi da je Rusija oborila azerbejdžanski avion: To niko ne treba da radi!