DOMAĆE BAJADERE: Čokoladna poslastica sa puno kikirikija koju svi volimo (FOTO/VIDEO)

Novosti online

24. 03. 2023. u 21:00

BAJADERE sa kikirikijem - slatkiš kom se uvek vraćamo.

ДОМАЋЕ БАЈАДЕРЕ: Чоколадна посластица са пуно кикирикија коју сви волимо (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Bajadere - Sastojci:

200 gr šećera

70 ml vode
1 vanilin šećer
120 gr maslaca (margarina)
150 gr mlevenog kikirikija
150 gr mlevenog keksa
50 gr rastopljene čokolade

Za preliv:

100 gr čokolade
2 kašike ulja

Bajadere - Priprema:

U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin, pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki.

Promešati, pa dodavati keks da se dobije gustina. Skinuti sa vatre. Masu podeliti na tri dela, pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu.

Foto: Bakina kuhinja

 

Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom, pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje čokoladni, pa svetli. Izravnati, lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata.

Foto: Bakina kuhinja

 

Okrenuti u poslužavnik, pa joj dodati glazuru od čokolade. Potpuno ohlađenu seći. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

MNOGE ĆE IZNENADITI NOVAKOV IZBOR: Đoković otkrio svoj omiljeni meč protiv Rafaela Nadala