UMESI, SECKAJ, IZRENDAJ: Evo sjajnog zalogaja na tanjiru (RECEPT)
OBRADUJTE ukućane, jer danas pripremamo picu na baka Jelin način
![УМЕСИ, СЕЦКАЈ, ИЗРЕНДАЈ: Ево сјајног залогаја на тањиру (РЕЦЕПТ) УМЕСИ, СЕЦКАЈ, ИЗРЕНДАЈ: Ево сјајног залогаја на тањиру (РЕЦЕПТ)](/data/images/2023-03-29/334862_domaca-pica_fmob.jpg)
Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Spremite picu na baka Jelin način.
Domaća pica - sastojci za testo:
200 ml mlake vode
10 gr kvasca
malo šećera i soli
350 gr brašna
3 kašike maslinovog ulja
Domaća pica - sastojci za nadev:
100 gr seckane šunkarice ili neku salamicu
50 gr suve kobasice
malo kečapa
malo tvrđi sir
kačkavalj
maslinke
čeri paradajz
origano
Domaća pica - priprema:
Napraviti glatko testo i pokriti ga da odmori. Razviti što tanje i iseći prema veličini okruglog pleha (ja sam veličine 30 cm prečnika).
![](/data/images/2023-03-17/330839_1613897851-20210220-122027_f.jpg?1679067768)
Foto: Privatna arhiva
Premazati kečapom ili tomato paradajzom. Preko stavite iseckanu šunkaricu i kobasicu, a sir narendati, maslinke na krugove, razbacati čeri paradajz, origano i malo maslinovog ulja.
Peći na 230-250 stepeni oko 15 minuta. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANjEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice
UČESNICI Minhenske bezbednosne konferencije slušali su govor potpredsednika SAD Džej-Di Vensa gotovo bez aplauza, pokazuje snimak prenosa njegovog nastupa na sajtu Bele kuće.
14. 02. 2025. u 17:34
![OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05
![RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića](/data/images/2023-04-24/343739_vidic_kf.jpg?time=1739703299)
RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića
MODNI kreator Saša vidić preminuo je 23. aprila 2023. godine. Radio je kao stilista mnogih ličnosti, a sa nkima je bio toliko blizak da su mu poveravali svoje najintimnije trenutke iz života.
16. 02. 2025. u 11:54
Komentari (0)