PORODICI NA DAR: Recept za neverovatnu pogaču (FOTO/VIDEO)

28. 03. 2023. u 12:02

DOMAĆICE, pažnja!

ПОРОДИЦИ НА ДАР: Рецепт за невероватну погачу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Odličan izbor ukoliko posećujete porodicu i prijatelje i želite da im donesete znak pažnje.

Pogača - sastojci:

400 ml mleka
100 ml mlake vode
20 g svežeg kvasca
700 -750 g brašna
1 jaja
1 kašičica šećera
malo soli
maslinovo ulje za premazivanje listova testa
žumance za premazivanje
malo susama
kima
krupne soli

Pogača - priprema:

U vodi izmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad zapeni sipati u činiju i dodati jaje i umutiti žicom. Dodati mleko i polako brašno, so, da se dobije mekše glatko testo (oko 700 -750 g) brašna. Testo ostaviti da odmori 30 minuta, a onda ga istresti na radnu površinu.

Od testa iseći 9 komadića, 8 iste veličine, jedan da je malo manji. Svaki deo testa razviti na oko 16 cm u prečniku. Slagati po 4 lista jedan na drugi, svaki list premazati maslinovim uljem osim poslednjeg.

Malo rukama pritisnuti, pa ga iseći na 8 trouglova, ali ne sasvim, oko 2 cm ostaviti od obruča. Zarezati svaki trougao, pa špic provući kroz prorez i vratiti nazad u pleh prema ivici tepsije veličine 27 cm u prečniku.

Foto: Privatna arhiva

 

Razviti i druge četiri loptice, seći ih na osam trouglova, ali sad se seče do kraja. Takođe zaseći kao i prvi deo s tim što se trouglovi ređaju između savijenih delova testa tako da se ravni deo stavlja prema centru, a špic ka ivici. Zadnji deo napraviti lopticu i staviti u sredinu. Pokriti da poraste, pa premazati žumancetom u koje ste stavili 1 kašiku mleka i ulja. Posuti semenkama. 

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Pred kraj pokriti folijom da ne izgore gornji delovi.

Uživajte u Vašem remek-delu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO JE NEPOŠTOVANJE: Legenda Juventusa kritikovala Vlahovića (VIDEO)