ZA SVE SLADOKUSCE: Starinska kolač torta naših baka (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

23. 03. 2023. u 21:00

KOLAČ TORTA koju su pravile naše bake fantastična je poslastica

ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Старинска колач торта наших бака (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Ukoliko ste u potrazi za novim receptima imamo jednu staru poslasticu koju će voleti svi ukućani.

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 150 g šećera (može manje)
  • 100 g maslaca
  • 150 g mlevenih oraha
  • 50 g brašna
  • 4 belanca

Za žuti deo potrebno:

  • 4 žumanca
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera

Za krem je potrebno:

  • 100 ml mleka
  • 1 kašika šećera
  • 50 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 2 vanilin šećera (treba 100 g šećera)
  • 100 g mlevenih oraha

Priprema:

Odvojiti žumanca u dva suda, pa umutiti omekšan maslac sa šećerom. Zatim dodati mlevene orahe i brašno.

Na kraju ubaciti umućena belanca i izmešati. Peći na 180 stepeni C oko 15 min. Mikserom umutiti žumanca sa šećerom, pa kad biskvit bude pola pečen izvaditi i preliti žumancima i vratiti u rernu na još sat vremena na 100 stepeni C.

Skuvati mleko, dodati šećer, a potom ubaciti čokoladu, maslac i mlevene orahe. Kad je kolač pečen rasporediti preko žutog dela kolača.

Posuti seckanim i mlevenim orasima. Potpuno ohlađen seći u obliku polumesecea.

Uživajte u prelepoj kolač torti, koja se topi u ustima.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca