RECEPT KOJI SE NAJVIŠE TRAŽI NA INTERNETU: Danas pripremamo lazanje (FOTO/VIDEO)
ODLIČAN domaći recept za lazanje
Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, obradujete ukućane jelom koje svi vole, a pripremite ga po domaćoj recepturi.
Lazanje - sastojci:
kore lazanja
200 gr mlevenog mesa
100 gr suvog (šunka)
1 veza mladog crnog luka
1 veza belog luka
50 ml ulja
1 jaje
so, biber
Za bešamel sos:
30 ml ulja
2 kašike brašna
450 ml vode ili mleka
3 čena belog luka
biber
so ili suvi začin
peršunov list
Lazanje - priprema:
Na ulju propržiti seckan crni i beli luk, dodati na kockice šargarepu, pa kad se uprži dodati mleveno meso i još malo pržiti.
Dodati so, biber i peršunov list. U šerpu sipati ulje, dodati 2 kašike brašna, pa pržiti da porumeni.
Dodati drobljen beli luk, i još malo pržiti. Dodavati vodu da bude ređi sos. Ubaciti rendan parmezan (kačkavalj), posoliti, pobiberiti i dodati seckani peršun. Manju tepsiju premazati uljem. Listove lazanja bariti oko 2 minuta i osušiti malo krpom.
Poređati na dno tepsije 2-3 lista lazanje, pa ubaciti nekoliko manjih kutlača sosa. Ponoviti još jednom isto. Na sredinu istresti nadev, dodati sos, i lazanje. Završavamo sa sosom. Peći na 200 stepeni C oko 60 min da se dobro zarumeni. Vrhunsko!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
IZUZETNO LAKO: Najjednostavniji recept za punjene paprike
07. 02. 2023. u 18:00 >> 11:04
OVO ĆETE VOLETI: Šufnudle sa žalfijom na buteru - prste da poližete! (FOTO)
04. 03. 2023. u 18:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)