RECEPT KOJI SE NAJVIŠE TRAŽI NA INTERNETU: Danas pripremamo lazanje (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 03. 2023. u 16:38

ODLIČAN domaći recept za lazanje

РЕЦЕПТ КОЈИ СЕ НАЈВИШЕ ТРАЖИ НА ИНТЕРНЕТУ: Данас припремамо лазање (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, obradujete ukućane jelom koje svi vole, a pripremite ga po domaćoj recepturi.

Lazanje - sastojci:

kore lazanja
200 gr mlevenog mesa
100 gr suvog (šunka)
1 veza mladog crnog luka
1 veza belog luka
50 ml ulja
1 jaje
so, biber

Za bešamel sos:

30 ml ulja
2 kašike brašna
450 ml vode ili mleka
3 čena belog luka
biber
so ili suvi začin
peršunov list

Lazanje - priprema:

Na ulju propržiti seckan crni i beli luk, dodati na kockice šargarepu, pa kad se uprži dodati mleveno meso i još malo pržiti.

Dodati so, biber i peršunov list. U šerpu sipati ulje, dodati 2 kašike brašna, pa pržiti da porumeni. 

Foto: Privatna arhiva

 

Dodati drobljen beli luk, i još malo pržiti. Dodavati vodu da bude ređi sos. Ubaciti rendan parmezan (kačkavalj), posoliti, pobiberiti i dodati seckani peršun. Manju tepsiju  premazati uljem. Listove lazanja bariti oko 2 minuta i osušiti malo krpom.

Poređati na dno tepsije 2-3 lista lazanje, pa ubaciti nekoliko manjih kutlača sosa. Ponoviti još jednom isto. Na sredinu istresti nadev, dodati sos, i lazanje. Završavamo sa sosom. Peći na 200 stepeni C oko 60 min da se dobro zarumeni. Vrhunsko!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SADA JE SVE JASNO: Evo ko su potencijalni rivali Srbije u baražu Lige nacija