SPECIJALITET: Od sastojaka koje imate u kući napravite sjajan obrok (VIDEO)

Novosti online

12. 03. 2023. u 18:00

Možete služiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak uz glavno jelo

СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Од састојака које имате у кући направите сјајан оброк (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Baka Jelin specijalitet - Sastojci:

3 jaja

100 gr sira
50 gr suve slanine
100 gr parizera
1 veza mladog luka
200-250 ml kisele vode
150 gr kukuruznog brašna
malo soli
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja

Baka Jelin specijalitet - Priprema:

Propržiti na kocke suvu slaninu i na kockice parizer. Izvaditi, pa u tu masnoću ubaciti seckan mlad luk. Jaja umutiti, dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo.

Dodati izmrvljen sir ostaviti jednu kockicu. Ubaciti u pržen parizer i suvu slaninu (ostaviti za dve kažike sa strane).

Foto: Bakina kuhinja

 

Na kraju dodati pržen luk i kiselu vodu i sve deobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom pa na dno staviti ostatak pržene slanine i parizera i rasporediti po dnu i izliti testo preko slanine. Peći na 210 stepeni  oko sat vremena. Služiti toplo kako god vam je potrebno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ŠTA SE OVO DOGODILO: Nezapamćeni haos u svlačionici Denvera nakon pobede nad Lejkersima