PRVA PO UKUSU I KVALITETU: Sarma ispod sača osvojiće sva vaša čula (FOTO/VIDEO)

09. 03. 2023. u 21:00

TRADICIONALNI recept koji osvaja na prvi zalogaj

ПРВА ПО УКУСУ И КВАЛИТЕТУ: Сарма испод сача освојиће сва ваша чула (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Sarma ispod sača - Sastojci:

listovi kiselog kupusa

600 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
70  gr pirinča
600 gr suvih rebara
1 jaje
lovorov list
so
biber
crvena ml. paprika
tucana ljuta paprika
mast

Sarma ispod sača - Priprema:

Na masti ispržiti seckan luk, dodati papriku jednu i drugu, bibera, seckan beli luk i to ubaciti u meso.

Dodati opran pirinač, jaje i sve dobro izjednačiti. List raširiti na dasku, jednu kašiku staviti nadeva, saviti ivice lista i uviti sarmu.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ređati  u zemljanu činiju, između ugurati suva rebra i lovorov list. Odozgo staviti 1 kašiku masti i još malo paprike.

Foto: Bakina kuhinja

 

Naliti vodom, pokriti i staviti u renu zagrejanu na oko 250 stepeni oko 2 sata.

Sarma je vrhunska! Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao