UKUS KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Lovačke šnicle prelivene belim vinom (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2023. u 21:00

ODLIČAN predlog za nedeljni ručak

УКУС КОЈИ ОСВАЈА НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ: Ловачке шницле преливене белим вином (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

LOVAČKE ŠNICLE PRELIVENE BELIM VINOM - potrebno je: 

3 šnicle po izboru

200 gr šampinjona
200 ml belog vina
300 ml vode (po potrebi još malo)
2 kašike brašna
3 čena belog luka
bibera
soli
peršunov list
ulje

Foto: Bakina kuhinja

 

LOVAČKE ŠNICLE PRELIVENE BELIM VINOM - priprema:

Meso izlupati između folije, pa ga u ulju pržiti lagano oko 20 min. Izvaditi, a u to ulje ubaciti brašno i izdrobljen beli luk. 

Pržiti da porumeni, pa uliti 200 ml belog vina i 200 ml vode. Ubaciti seckane šampinjone, dodati soli bibera i vratiti šnicle u tiganj da se krčkaju sa šampinjonima. Poklopiti.

Krčkati na tihoj vatri da uvri sos, ali i da ne ostane jako gust.  

Pred kraj dodati seckani peršun. Uživajte u prelepom ukusu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O UŽASNOM SNIMKU KOJI JE SVE ZAPREPASTIO: Devojčica nije zaslužila batine (VIDEO)