SLADOKUSCI, PREPUSTITE SE: Danas pravimo sočni, čokoladni kolač sa voćem (VIDEO)

Novosti online

08. 03. 2023. u 16:15

SVI koji vole slatkiše, jednostavno mu ne mogu odoleti.

СЛАДОКУСЦИ, ПРЕПУСТИТЕ СЕ: Данас правимо сочни, чоколадни колач са воћем (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

ČOKOLADNI KOLAČ SA VOĆEM - potrebno je:

3 jaja

70 gr maslaca
200 gr višanja ili trešanja
50 gr seckanih oraha
50 gr kockica čokolade
malo cimeta
100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
100 gr šećera
50 gr suvog grožđa

Foto: Bakina kuhinja

 

ČOKOLADNI KOLAČ SA VOĆEM - priprema:

Suvo grožđe staviti u rastvor ruma. Jaja umutiti, dodati brašno i prašak za pecivo, otopljen maslac, seckane orahe,  kockice čokolade, malo cimeta i suvo grožđe.

Sve dobro izjednačiti i sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom.

Odozgo poređati višnje ili trešnje i razbacati još neke čokoladne romboide ili slično.

Peći na 190 stepeni oko 40 min. Kolač ohlađen seći. Sjajan je sočan, čokoladan, vrhunski...

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA SLAVI! Počelo ukidanje sankcija, Rusima stigle dozvole za ove timske sportove - neka se svet spremi za rusko čudo!