FANTASTIČAN RECEPT: Štrudla sa čvarcima i šunkom (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 03. 2023. u 12:11

UKUSAN recept koji može da bude odličan predlog za doručak ili večeru

ФАНТАСТИЧАН РЕЦЕПТ: Штрудла са чварцима и шунком (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Štrudla sa čvarcima i šunkom - Sastojci:

450-500 gr brašna

200 ml kiselog mleka
100 ml mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje
1 žumance za premazivanje
100 gr mlevenih čvaraka
100 gr šunke

Štrudla sa čvarcima i šunkom - Priprema:

U mleku razmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad kvasac nadođe, sipati u vanglu, ubaciti jaje, kiselo mleko, brašno dodavati i malo soli da testo bude glatko, ne mnogo tvrdo.

Foto: Bakina kuhinja

 

Razviti testo pola cm, pa ga premazati čvarcima i šunkom. Uviti u štrudlu i staviti u uzani pleh obloženen pek papirom.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti pokrivenu štrudlu 20 min, pa premazati žumancetom. Rernu ugrejati na 200 stepeni pa smanjiti na 180 i peći štrudlu oko 40-45 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NEVEROVATNI POPUSTI DO KRAJA MESECA! Ne propustite priliku za veliku uštedu