POSNA SLANA KREKER TORTA: Jednostavan recept koji ne oduzima mnogo vremena (VIDEO)
KO KAŽE da torta mora biti samo slatka? Slane su još zanimljivije, a evo recepta za jednu od njih
POSNA SLANA KREKER TORTA - potrebno je:
1 konzerva tunjevine (180 gr)
200 gr posnog majoneza
1 kašika senfa
300 gr posnih krekera
prepečenog susama 50 gr
2 kisela krastavca
2 šargarepe kuvane
2 krompira kuvana
1 kisela paprika
50 gr pečenog kikirikija
200 ml presola iz krastavaca
POSNA SLANA KREKER TORTA - priprema:
Umutiti 150 gr margarina penasto, pa dodati majonez, a onda i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom.
Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo.
U poslužavnik ređati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa ponovo fil i tako dok se sve ne utroši.
Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupno seckanim kikirikijem.
Tortu možete ukrasiti kao što je u videu prikazano...Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne. Seći na kocke, a ovo brza i jednostavna torta može poslužiti kao pređelo za posne slave.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
IDEALNO ZA DANE POSTA: Recept za makarone sa tunjevinom je pun pogodak (VIDEO)
03. 03. 2023. u 18:34
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)