RECEPT ZA PRELIVENU PITU: Sastojke već imate u kuhinji (VIDEO)
LAKO, a preukusno!
Ako vam je potreban recept za novu pitu, imamo odlično rešenje.
Potrebno je:
- 9 lista gotovih tankih kora
- 250 g sira
- oko 100 gr šunke
- vezica peršunovog lista
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 10 gr kvasca ili malo praška za pecivo
- malo soli
Priprema:
Izdrobiti sir, dodati jaje, na kockice šunku i seckan peršunov list i sve izjednačiti.
Spojiti jogurt i mleko, dodati brašno, malo soli, ulje, nadošli kvasac i jedno jaje i sve umutiti.
Na sto raširiti koru, pa dodati 2 male kutlače preliva i četkicom razvući. Odozgo staviti drugu, pa treću s tim što na dno treće koju takođe premažemo, stavimo nadev sira. Ivice savijemo i urolujemo.
Pleh premazati uljem, rolnice poređati i premazati uljem. Ostatak preliti preko rolnica i peći na 200 stepeni C 50-60 min. Prohlađenu seći.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OD SAMO TRI SASTOJKA: Starinska i jeftina poslastica koju vole sve generacije
28. 02. 2023. u 11:00
RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45
NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Ovako će uspeti - iz prvog puta
22. 02. 2023. u 22:00
OVU REČENICU JE PUTIN PONOVIO DVA PUTA: Vučić otkrio detalje razgovora sa predsednikom Rusije
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima da je danas imao veoma dug i prijateljski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
20. 10. 2024. u 13:14
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu
NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.
22. 10. 2024. u 12:15
SALE NIJE KLONUO DUHOM, BIO JE DO GRANDA: Žika Jakšić prvi put o Popovićevom zdravstvenom stanju: Vrlo je važno u ovom trenutku...
ŽIKA JAKŠIĆ večeras je jedan od gostiju u emisiji "Amidži šou", a sa njim su zajedno u studiju i Tanja Savić i Bane Mojićević.
22. 10. 2024. u 23:55
Komentari (0)