RECEPT ZA PRELIVENU PITU: Sastojke već imate u kuhinji (VIDEO)

Novosti online

04. 03. 2023. u 12:00 >> 17:26

LAKO, a preukusno!

РЕЦЕПТ ЗА ПРЕЛИВЕНУ ПИТУ: Састојке већ имате у кухињи (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Ako vam je potreban recept za novu pitu, imamo odlično rešenje.

Potrebno je:

  • 9 lista gotovih tankih kora
  • 250 g sira
  • oko 100 gr šunke
  • vezica peršunovog lista
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 200 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 10 gr kvasca ili malo praška za pecivo
  • malo soli

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati jaje, na kockice šunku i seckan peršunov list i sve izjednačiti.

Spojiti jogurt i mleko, dodati brašno, malo soli, ulje, nadošli kvasac i jedno jaje i sve umutiti.

Na sto raširiti koru, pa dodati 2 male kutlače preliva i četkicom razvući. Odozgo staviti drugu, pa treću s tim što na dno treće koju takođe premažemo, stavimo nadev sira. Ivice savijemo i urolujemo.

Pleh premazati uljem, rolnice poređati i premazati uljem. Ostatak preliti preko rolnica i peći na 200 stepeni C 50-60 min. Prohlađenu seći.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKER KARLSON UPOZORAVA AMERIKANCE: Svi smo veoma blizu smrti