SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom, za dobro jutro (VIDEO)

28. 02. 2023. u 09:00

SAVRŠEN izbor za topli doručak koji će sve osvojiti

САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром, за добро јутро (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Ukoliko nemate ideju šta biste pripremili za doručak, evo sjajne ideje.

MEKANE LEPINjE SA KROMPIROM - Potrebno je:

200 ml kiselog mleka 
100 ml slatkog mleka 
15 gr kvasca 
1 kašičica šećera 
malo soli 
1 jaje i 1 žumance 
3 krompira 
50 gr sira 
1/2 kašičice aleve paprike 
malo bibera 
manja veza peršunovog lista 
susam za posipanje 

MEKANE LEPINjE SA KROMPIROM - Priprema: 

Krompir oljuštiti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati sir, alevu, biber, so i sve mikserom izjednačiti. 

Kvasac rastopiti u mlakom mleku sa šećerom, pa kad zapeni sipati u vanglicu, dodati kiselo mleko, jaje, brašno, so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti da poraste. 

Podeliti na dve lopte, svaku loptu rukama rastanjiti, pa u svaku ubaciti krompir i rukama zatvoriti testo, okrenuti i istanjiti rukama. Pokriti da poraste, premazati žumancetom i sa malo ulja. 

Ostaviti da poraste 15 minuta u tepsiji. Izbosti viljuškom, iseći makazama na sredini kao krstić i posuti susamom.

Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKAKO NE VALJA! Luka Dončić zbog povrede duži period van terena