JEDITE CARSKI : Španska pita sa povrćem je nešto najlepše što ćete probati ( VIDEO)

Novosti online

01. 03. 2023. u 21:00

SAVRŠEN izbor za doručak ili večeru

ЈЕДИТЕ ЦАРСКИ : Шпанска пита са поврћем је нешто најлепше што ћете пробати ( ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Ovaj recept se veoma lako i jednostavno sprema, a jako je zdrav jer je na bazi povrća.

ŠPANSKA PITA SA POVRĆEM - potrebno je:

4 jaja krupnija ili 5 manjih
10 kašika belog brašna
2 kašike kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
2 pečene kisele paprike
3 kisela krastavčića
1 veća šargarepa barena
50 ml ulja
200 ml jogurta
200 gr sira - feta
mala vezica peršunovog lista

FOTO: Privatna arhiva

 

ŠPANSKA PITA SA POVRĆEM - priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno i sjediniti jedno i drugo sa praškom za pecivo prosejano. 

Posoliti, pa dodati seckanu papriku, krastavčiće na kockice kao i šargarepu, ulje i jogurt i seckan peršun. Sve malo izjednačiti, pa na kraju dodati sir na kockice.

Laganim pokretima izmešati i sipati u podmazan i dodati u pleh koji ste prethodno pobrašnjavili. Peći na 200 stepeni oko 50-60 min.

Napomena:
Po želji posuti semenkama. Seći isključivo ohlađenu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu

UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: "Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu"

IAKO će u Ovalni kabinet Bele kuće ući tek za dva i po meseca, već su počele analize može li Donald Tramp ispuniti predizborna obećanja i doneti mir Ukrajini i Bliskom istoku. Prema pisanju "Vol strit džornala", koji se poziva na izvore bliske Trampu, savetnici novoizabranog predsednika nude zamrzavanje rata duž prve linije, konsolidaciju okupiranih teritorija za Rusiju, demilitarizovanu zonu i zaustavljanje integracije Kijeva u NATO na 20 godina.

08. 11. 2024. u 09:02

UDARIO NA POLICIJU: Kako je umro Romeo Savić, Kneletov drug - u noći kad je Aleksandar ubijen sumnja se da mu je ostavio poruku u hotelu

UDARIO NA POLICIJU: Kako je umro Romeo Savić, Kneletov drug - u noći kad je Aleksandar ubijen sumnja se da mu je ostavio poruku u hotelu

"OTIMAO sam 'robu' i automobile pokvarenim policajcima. Voleo sam da to radim inspektorima koji su i sami kriminalci, a nisu imali smelosti da stanu naspram mene. Možda sam i preterivao, ali se kunem da niko pošten od mene nije stradao. Uvek sam uzimao od cinkaroša, pijanaca i 'indijanaca', ponižavao ih i maltretirao! Često sam to činio zbog drugih. Posle me je to mnogo koštalo."

08. 11. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ MU I DALJE U GLAVI  Danil Medvedev stigao u Torino i otvorio dušu