POSNI OBROK KOJI SE JEDE BEZ HLEBA: Danas pravimo punjeni krompir (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 02. 2023. u 08:25

Jednostavan recept, koji se brzo i lako priprema

ПОСНИ ОБРОК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ БЕЗ ХЛЕБА: Данас правимо пуњени кромпир (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Idealan izbor za posni obrok koji je veoma hranljiv i ukusan.

Punjeni krompir - sastojci:

300 gr spanaća
1 šargarepa
1 mala glavica crnog luka
3 čena belog luka
600 gr krompira
celerov list
ulje, so, biber

Punjeni krompir - priprema:

Spanać iseći na rezance. Krompir i šargarepu skuvati, ne sasvim. Luk usitniti, dodati malo ulja, pa ga propržiti i dodati spanać, seckanu šargarepu, seckan beli luk, so, biber i seckan celer.

Foto: Privatna arhiva

 

Sve izmešati. Krompir oguliti i preseći na pola, pa ga izdubiti. Izdubljen deo krompira malo viljuškom izdrobite, pa ubacite u spanać izmešajte i punite krompir. 

Odozgo idu kolutovi paradajza. Posoliti paradajz i premazati uljem. Peći u rerni na 220 stepeni oko 30 minuta da se malo zapeče. Odličan obrok bez hleba, veoma zdrav.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SRBI ĆE BITI PONOSNI: Evo kako se zove sin Nikole Jokića (FOTO)