SMESA ZA MEKANE I PROZIRNE PALAČINKE: Jedan sastojak sve menja (VIDEO)

Novosti online

14. 03. 2023. u 09:00 >> 15:35

TESTO za fine, mekane, prozirne i baršunaste palačinke

СМЕСА ЗА МЕКАНЕ И ПРОЗИРНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Један састојак све мења (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Palačinke nikada ne dosade i često su prvi izbor kada su u pitanju slatkiši.

Sastojci za palačinke

  • 2 jaja
  • 200-250 g brašna
  • 50 ml ulja
  • malo soli
  • 100 ml piva
  • 200 ml mleka
  • ulje za prženje

Nadev: po izboru (ja sam orah sa prah šećerom)

Priprema:

U činiju razbiti i žicom umutiti jaja. Dodati malo soli, zatim ulje, pivo, mleko i brašno. Sve sjediniti i napraviti ređe testo.

Tiganj ugrejati i premazati uljem za prvu palačinku, posle samo sipati po kutlaču testa i dobro okretati tiganj da se rasporedi tanko na površini.

Okrenuti i pržiti lagano i sa druge strane. Filovati po želji.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA OPUŠTANJA: Živko Gocić oprezan pred duel sa Hanoverom