SLATKIŠ KOJI SE PRAVI ZA MANJE OD POLA SATA: Ako volite narandže - ovo je kolač za vas (VIDEO)

Novosti online

14. 03. 2023. u 12:00

KOLAČ sa narandžom, džemom i čokoladom se pravi brzo i jednostavno

СЛАТКИШ КОЈИ СЕ ПРАВИ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Ако волите наранџе - ово је колач за вас (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ Jelajelena Petrovic

Potrebno je manje od pola sata da spremite kolač sa narandžom, džemom i čokoladom.

Recept za slatkiš sa narandžom

  • 4 jaja
  • 100 g šećera (može manje)
  • 100 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 220 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 narandže
  • 50 g putera
  • 50 g čokolade
  • 3 kašike džema od kajsija (može i drugi)
  • 100 g čokolade za glazuru

Priprema:

Biskvit

Umutiti jaja sa šećerom (ja sam stavila 1 kašiku šećera). Dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, mleko i dobro izjednačiti. Izliti u pleh od rerne. Peći na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

Nadev

Prohladiti i preseći na pola. Jednu polovinu izmrviti. 50 gr čokolade istopiti sa maslacem i izjednačiti i dodati u izmrvljeni biskvit.

Narandže dobro oprati, izrendati i iscediti sok i ubaciti u biskvit izdrobljen. Dodati i pune 3 kašike džema i sve dobro izjednačiti i mikserom izmutiti.

Nadev rasporediti na drugi biskvit i preliti kolač čokoladom. Dobro ohladiti, a onda seći na kocke. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti