SVI VOLE DOMAĆE KIFLICE: Napravite spiralnu varijantu - sa kiselim mlekom i sirom (VIDEO)
KIFLICE su odlično rešenje za goste
Kiflice se ne prave teško, iako mnogima ovaj recept izgleda komplikovano.
Sastojci za domaće kiflice
- 15 g kvasca
- 200 g kiselog mleka
- 50 ml mleka
- 50 ml vode
- 30 ml maslinovog ulja
- 400-450 g brašna
- 200 g sira
- 1 jaje
- 1 žumance, susam
- malo šećera i soli
Priprema:
U mlako mleko rastopiti kvasac, dodati pola kašičice šećera, pa kad zapeni dodati vodu i kiselo mleko i ulje i jaje.
Dodavati polako brašno da se dobije mekše testo. Dodati i malo soli. Testo doraditi dobro da bude glatko, pa ga pokriti da odmori 30 min.
Testo razviti na pobrašnjiven sto i razviti ga tanko i iseći na pravougaonike. Iseći ga po vertikali, ne do kraja, a u gornji deo staviti komade sira i uviti u rolnicu.
Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i malo uljem i posuti semenkama.
Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečeno malo pokriti i služiti za doručak, užinu ili večeru.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(MAPA) RUSI SILOVITO NADIRU: Nisu ovoliko napredovali od prvih dana rata - zauzeli teritoriju veličine Singapura
RUSKA vojska je u novembru ostvarila napredak od 725 kvadratnih kilometara, što je najveći napredak u jednom mesecu još od marta 2022. i prvih nedelja rata, prema analizi agencije AFP zasnovanoj na podacima američkog Instituta za proučavanje rata (ISW).
02. 12. 2024. u 16:10
ŠOLC SAM VUKAO TAJANSTVENI PRTLjAG: Više od dolaska u Kijev javnost zanima - Šta to ima u koferu? (FOTO/VIDEO)
OD SAMOG dolaska Olafa Šolca u Kijev, javnost je više zaintrigiralo to što je nemački kancelar iz voza u glavnom gradu Ukrajine izašao tako što je sam "vukljao" lični prtljag.
02. 12. 2024. u 15:51
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)