HRSKAVA POSNA PITA: Pecivo koje se topi u ustima (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 03. 2023. u 15:00

IDEALNO za dane posta.

ХРСКАВА ПОСНА ПИТА: Пециво које се топи у устима (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Pita sa jabukama, orasima, cimetom, suvim grožđem... Prava poslastica za dane posta.

Sastojci za posnu pitu

  • 8 tankih gotovih kora
  • 2 veće jabuke
  • 50 g suvog grožđa
  • 100 g seckanih oraha
  • malo cimeta
  • ulje

Priprema:

Jabuke izrendati, posuti cimetom, seckanim orasima i suvim grožđem i izjednačiti. Kore isecite da budu četvrtaste premažite malo uljem i presavite na pola, pa opet još jednom.

Okrenite prema sebi ugao, pa odvojte listove na gore. Zatim je celu okrenite naopako. Jednu kašiku nadeva staviti na sredinu okrenute kore savite prvo levu, pa desnu stranu preklopite.

Gornji kraj u vrhu ušuškajte fišek.

Pleh podmažite uljem, pa ređajte u pleh. Premažite celu uljem i pecite na 200 stepeni C oko 25 min. da porumene. Po želji pospite prah šećerom i vanilin šećerom.

Pita je bez šećera, nema ga u filu, a vi dodajte sebi po želji meda ili šećera koliko želite.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUPERŠUT OTVARA VRATA HUMANOSTI – „POGLED SRCEM“ STIGAO I DO „ANĐELA“ IZ UŽICA