LEPO I UKUSNO: Kako najjednostavnije da spremite batat (VIDEO)

Novosti online

22. 02. 2023. u 21:00

OSIM što je jako ukusan, batat je veoma zdrav, a ovo je sjajna ideja za ručak

ЛЕПО И УКУСНО: Како најједноставније да спремите батат (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

RUČAK OD  BATATA - potrebno je:

3 veća batata ( po mogućstvu crvena)

2 kašike brašna i kukuruznog brašna
maslinovo ulje
biber, granule belog luk, ruizmarin
crvena mlevena paprika
malo kačkavalja
peršunov list 

FOTO: Privatna arhiva

 

RUČAK OD BATATA - priprema:

Batat oguliti i iseći na krupnije komade po dužini. Posoliti, pobiberiti, dodati granule luka i posuti paprikom. Izmešati oba brašna pa uvaljati batat i poređati u tepsiju od rerne i posuti kačkavaljem. 

Peći na 200 stepeni oko 15-20 min. Probati viljuškom, ako je mekan, izvaditi iz rerne.

FOTO: Privatna arhiva

 

Servirati kao samostalno jelo, ili kao dodatak uz ribu, meso ili već šta želite. Ovo je najjednostavniji način pripreme ovog slatkog krompira, i za mene najukusnijeg.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKER KARLSON UPOZORAVA AMERIKANCE: Svi smo veoma blizu smrti