UKUS DETINJSTVA: Recept za posne vanilice sa orasima (VIDEO)
MOŽEMO već danas da ih spremimo
Isprobajte recept za posne vanilice koji će vam vratiti ukus detinjstva.
Posne vanilice - sastojci:
100 g posnog margarina
250-300 g brašna
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog šećera
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
korica limuna
malo džema
prah šećer za posipanje vanilica
Posne vanilice - priprema:
Umutiti margarin sa prah šećerom (100 g) penasto. Dodati brašno sa praškom za pecivo (meni je otišlo 250 g brašna). Zatim dodati orahe, koricu limuna i vanilin šećer.
Zamesiti testo da bude glatko.
Razviti oklagijom za pola cm i vaditi čašicom za rakiju male krugove i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Peći na 170-180 stepeni oko 15 minuta. Vanilice su malo tamnije zato što sadrže orahe. Svaku vanilicu premažite tanko džemom i uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom. Ređajte u kutiju. Ako pravite za slavu, napravite neki dan ranije. Što duže stoje, mekše su i ukusnije.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ BEZ BRAŠNA: Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)
18. 02. 2023. u 13:30
ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA: Istinski užitak za sva čula (FOTO/VIDEO)
16. 02. 2023. u 09:05
Ovaj kolač se pravi za 7 minuta i košta 70 dinara (Foto/Video)
16. 02. 2023. u 07:05
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)