KAKO SE PRAVI DOMAĆE KISELO MLEKO? Potrebna su vam samo tri sastojka (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

10. 03. 2023. u 12:00

KISELO mleko sada možete da napravite i sami

КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋЕ КИСЕЛО МЛЕКО? Потребна су вам само три састојка (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Za ljubitelje ove osvežavajuće namirnice posebnu radost predstavlja činjenica što može da se kombinuje sa raznim ukusima i jelima.

Sastojci za domaće kiselo mleko

  • 2 l mleka
  • 200 g gotovog kiselog mleka
  • 1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Mleko skuvati i ohladiti da bude toplo. U činiju staviti  200 g kiselog mleka i pavlaku dodati malo toplog mleka i dobro žicom izjednačiti. Sipati sve u mleko i sve dobro izmutiti.

Preliti u željene sudove, poklopiti poklopcem ili prozirnom folijom i ostaviti na toplom negde pored peći da prenoći.

Kad se mleko ukiseli staviti obavezno u frižider da se ohladi. Uživajte u domaćem kiselom mleku!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BROJKE GOVORE: Nikoli Jokiću se smeši četvrta nagrada, evo ko su mu konkurenti (FOTO)