DOMAĆI INTEGRALN BAGET SA SEMENKAMA: Hrskavo i ukusno (FOTO/VIDEO)

Novosti online

19. 02. 2023. u 12:38

INTEGRALNI hleb možete da napravite i sami kod kuće

ДОМАЋИ ИНТЕГРАЛН БАГЕТ СА СЕМЕНКАМА: Хрскаво и укусно (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Ako ste ljubitelj integralnog hleba kao što je baget pa još sa semenkama evo sjajnog recepta koga morate probati i uživati u njegovoj hrskavoj korici. Pa da vidimo kako se pravi...

Sastojci za integralni hleb

  • 300-350  ml mlake vode
  • 15 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 350 g brašna belog
  • 100 g integralnog  pšeničnog
  • 50 g integralnog raženog

Priprema:

U vodu izmrviti kvasac i ubaciti šećer i 2 kašike brašna i sve dobro izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu, ubaciti brašno i so i zamesiti testo  i obraditi ga rukom da postane glatko. Pokriti da odmori oko 40 min.

Razvući na sto i preseći na 2 loptice, a onda izvaljati u dugačke rolnice dužine pleha.

 Pleh obložiti pek papirom, pa svaku rolnicu staviti u pleh, ali malo zgužvati papir kao harmoniku da se baget ne dodiruje.

Pokriti da odmori 30 min. poseći nakoso oštrim nožem. Četkicom vodom premazati delove što nisu sećene i posuti obilno semenkama. Peći oko 50 min da hle bude reš pečen.. Uživajte u divnom zvuku hrskavosti kad se seče..

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti