TAKO TO RADE U ISTRI: Da li ste čuli za MENEŠTRU? Vidite kako se pravi to zdravo i ukusno jelo (VIDEO)
OVO je jedno sjajno jelo koje se kuva i sprema u Istri.

Foto: Shutterstock
Može se kombinovati i spremati na razne načine, uz dodatak suvih rebara i suvog mesa kao i mnogo povrća. Ovog puta predstavićemo vam ovo jelo na posni način.
Meneštra - Sastojci:
2 konzerve gotovog pasulja
150 gr kuvanog kukuruza
1 veći krompir
1 veći crveni luk
2 paprike sveže
2 šargarepe
malo korena celera karfiola malo
1 mali paradajz
1 kašičica crvene slatke mlevena paprike
bibera
soli
2 čena belog luka
ulje
peršunov list
Meneštra - Priprema:
Iseckati luk, papriku, šargarepu, celer, ako imate karfiol cvetove i sve dobro predinstati na ulju da omekne. Dodati crvenu papriku, biber, sečene kockice krompira, celer, kuvan pasulj i kukuruz.
Sve dobro izmešati, dodati vodu da ogrezne i kuvati oko 15 min. da se krompir i povrće skuva.
Dodati soli, seckan beli luk i peršunov list. Posle minut isključiti. Ručak je gotov.
Vrhunsko posno jelo sa povrćem, puno vitamina i minerala.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NIKADA! Nemojte koristiti maslinovo ulje za pečenje krompira - evo i zašto
14. 02. 2023. u 13:00

IZUZETNO LAKO: Najjednostavniji recept za punjene paprike
07. 02. 2023. u 18:00 >> 11:04

PUTIN NA SASTANKU IZDAO NAREĐENjE VOJSCI: Zarobljene u Kursku tretirajte kao teroriste, hitno oslobodite čitavu teritoriju!
RUSKI predsednik Vladimir Putin održao je sastanak na jednom od komandnih mesta grupe Kursk, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je na sastanak stigao u vojnoj uniformi.
12. 03. 2025. u 20:09

ŠVAJCARSKI VELTVOHE O PRESUDI DODIKU: Šmit koristi kvazi diktaturu da bi eliminisao nepoželjne političare
ŠVAJCARSKI list Veltvohe je u okviru teksta o aktuelnoj situaciji u BiH, optužio je Nemca Kristijana Šmita da koristi kvazi diktatorsku moć da bi eliminisao nepoželjne političare i upozoravaju Bern kakva ih sudbina čeka ako pristanu na saradnju sa EU.
12. 03. 2025. u 16:03

TRAMPOV UNUK IMA SRPSKO IME: Nosili ga naši slavni vitezovi i vladari - ima jaku simboliku u porodici predsednika SAD
DONALD Tramp Mlađi, sin američkog predsednika, posetio je Beograd radi sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
12. 03. 2025. u 10:36 >> 10:37
Komentari (1)