MALO DRUGAČIJI KOLAČ: Napravite rolat sa čokoladom koji uspeva i početnicima (VIDEO)

Novosti online

13. 03. 2023. u 09:00

USPEVA i početnicima u kuhinji

МАЛО ДРУГАЧИЈИ КОЛАЧ: Направите ролат са чоколадом који успева и почетницима (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock

Rolat sa čokoladom - Sastojci:

4 jajeta

4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike ulja
150 gr čokolade
200 ml slatke pavlake

Foto: Bakina kuhinja

Rolat sa čokoladom - Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i ulje i dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek-papirom, testo rasporediti i izjednačiti.

Peći 15 minuta, pa dok je vruć uviti biskvit u rolat sa hartijom i u krpu zaviti. Slatku pavlaku sipati u šerpu i staviti na šporet pred vrenje i u vrelu pavlaku izdrobiti čokoladu.

Mešati da se istopi pa ohladiti sasvim. Mikserom izmutiti. Ohlađen biskvit odmotati i premazati hladnim kremom i ponovo zamotati.

Ohladiti u frižideru 2 sata. Seći i sladiti se. Vrhunski rolat predivnog ukusa.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SRBI ĆE BITI PONOSNI: Evo kako se zove sin Nikole Jokića (FOTO)