KORAK PO KORAK: Pletena pogača - izazov za iskusne domaćice (VIDEO)

Novosti online

10. 02. 2023. u 15:00

DOMAĆA pogača po tradicionalnoj recepturi

КОРАК ПО КОРАК: Плетена погача - изазов за искусне домаћице (ВИДЕО)

Foto: Privatna Arhiva

Recept za pletenu pogaču čiji će vas ukus oduševiti. 

Pletena pogača - sastojci:

300 ml mleka
500-550 gr brašna
malo soli
1 jaje
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja

Pletena pogača - priprema:
 

U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste. Narasli kvasac sipati u vanglicu, dodati jaje, ulje, brašna, soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min.

Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih dela. Svaki deo razvući u valjak dužine 59 cm. Na sredinu stola poređati 6 valjka, a preko njih takođe 6 valjka... Pletenje same pogače pogledajte na kanalu, nije teško, samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo.

Foto: Privatna Arhiva

Pogaču staviti u pleh 22cm koji ste obložili pek-papirom. Pokriti folijom i krpom da odstoji i odmara oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180-190 stepeni oko 40 min. pa pokriti krpom da omekne.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SRAMNO PISANJE BRITANACA: Udarili na Mareja zbog Đokovića