KORAK PO KORAK: Pletena pogača - izazov za iskusne domaćice (VIDEO)
DOMAĆA pogača po tradicionalnoj recepturi
Recept za pletenu pogaču čiji će vas ukus oduševiti.
Pletena pogača - sastojci:
300 ml mleka
500-550 gr brašna
malo soli
1 jaje
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja
Pletena pogača - priprema:
U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste. Narasli kvasac sipati u vanglicu, dodati jaje, ulje, brašna, soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min.
Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih dela. Svaki deo razvući u valjak dužine 59 cm. Na sredinu stola poređati 6 valjka, a preko njih takođe 6 valjka... Pletenje same pogače pogledajte na kanalu, nije teško, samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo.
Pogaču staviti u pleh 22cm koji ste obložili pek-papirom. Pokriti folijom i krpom da odstoji i odmara oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180-190 stepeni oko 40 min. pa pokriti krpom da omekne.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)