MLEČNA POGAČA: Penasta i fantastičnog ukusa ( FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 02. 2023. u 15:00

TOLIKO je ukusna, da ćete želeti parče više

МЛЕЧНА ПОГАЧА: Пенаста и фантастичног укуса ( ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

SASTOJCI - Mlečna pogača:

20 gr kvasca

1 kašičica šećera i malo soli
400 ml mleka
2 jaja
50 gr rastopljeno maslaca
još malo maslaca za premazivanje
700 gr brašna
susam

žumance

Priprema - Mlečna pogača:

Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati  jaja, rastopljen maslac, mleko, brašno i so, i zamesiti glatko testo koje odmara 30 min na sobnoj temperaturi.

Testo razvući na sto, pa podeliti na dva- tri dela. 

Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacem i uviti u rolat, pa iseći male rolate. Tepsiju  24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu. 

Pokriti da nadođe oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama.  Peći na 180 stepeni oko 45 min. Pokriti krpom  i ostaviti 15 min. pa izvaditi iz pleha.

Uživajte...

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSIGURAJMO VAŠ USPEH ZAJEDNO!