RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU: Tajna je u zapršci i sastojku na dnu lonca

Novosti online

27. 01. 2023. u 18:41

U smesu za sarmu uvek dodajte nešto suvog mesa, sarma će dobiti finiji ukus, ali ipak morate da pazite da zbog suvog mesa ne bude prežestoka. Pre nego što stavite suvo meso u sarmu obavezno ga prokuvajte.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

Foto: Printscreen Youtube/SosKuhinja

Veoma je bitno da kiseli kupus pre pripreme isperete kako sarma ne bi bila prežestoka.

Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine.

Kada sve pripremite i prodinstate luk, promešajte sve sastojke. Tada možete da počnete sa motanjem sarmi. Uzmite deo smese, oblikujte ga i položite u list kupusa. Meso nežno zarolajte u kupus i na kraju presavite rubove, kako bi smesa za vreme kuvanja ostala unutar lista.

Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori. Nakon kože od slanine stavite deo iseckajte kupus, na koji ćete slagati sarme.

Kada iskoristite celu smesu i napunite lonac sarmama na vrh stavite ostatak iseckanog kupusa. Sarme sada možete da stavite da se kuvaju oko sat i po.

Na kraju možete 'zapržiti' sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od paradajza.

Sastojci:

  • 700 grama svinjskog mlevenog mesa (od plećke)
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 100 grama slanine
  •  100 grama pirinča
  •  pola glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu
  • 1 lovorov list
  • so

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

NIJE MOJA ODLUKA: Ataman progovorio o kazni za Janisa Papapetrua