NOVE OPTUŽBE ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: Još jedna žena optužila guvernera NJujorka Kuomoa

Tanjug

20. 03. 2021. u 01:13

ALISA Mekgart, koja je trenutno zaposlena u kancelariji guvernera Njujorka tvrdi da je guverner Endrju Kuomo zagledao njenu košulju i upućivao sugestivne komentare njoj i drugoj pomoćnici.

НОВЕ ОПТУЖБЕ ЗА СЕКСУАЛНО УЗНЕМИРАВАЊЕ: Још једна жена оптужила гувернера Њујорка Куомоа

Foto AP

Mekgrat je za "Njujork tajms" rekla da joj je Kuomo na italijanskom rekao da je lepa, a nju i njenu žensku koleginicu nazavo „mamama muvačicama“, pitao je zašto ne nosi burmu i raspitivao se o njenom razvodu.

Ona je prva aktuelna saradnica koji je javno progovorila o optužbama za neprilično ponašanje protiv Kuomoa, protiv kojeg se vodi istraga zbog tih optužbi i manipulacija sa podatacima o smrtnim slučajevima od kovida-19 u staračkim domovima, navodi AP.

Mekgart nije optužila guvernera za neprimereno dodirivanje.

Guverner Njujorka suočava se sa optužbama za uznemiravanje nekoliko drugih žena i sve hitnijim pozivima za ostavkom ili opozivom nekih kolega demokrata.

Kuomo je više puta rekao da neće podneti ostavku.

Dosadašnje optužbe protiv Kuoma uključivale su neprilično dodirivanje, kao i kombinaciju tvrdnji da je od radnog mesta stvorio neprijatan prostor za mlade žene, u rasponu od koketnih komentara do nepristojnog poljupca, podseća AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!