''NEPRIHVATLJIVI NAPADI'' Žozep Borelj pozvao na trenutni prekid vatre u Libanu

Novosti online

28. 10. 2024. u 19:09

VISOKI predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj ponovo je danas pozvao na "trenutni prekid vatre" u Libanu i osudio, kako je rekao, "neprihvatljive napade" Izraela na mirovne snage UN u ratu protiv militantne grupe Hezbolah.

НЕПРИХВАТЉИВИ НАПАДИ Жозеп Борељ позвао на тренутни прекид ватре у Либану

Foto: Printscreen/ec.europa.eu

On je na forumu u Barseloni rekao da evropski blok poziva na trenutni prekid vatre na posmatrače Misije mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) i na poštovanje Rezolucije 17017 Saveta bezbednosti UN, kojom se  zahteva da libanske oružane snage budu jedina snaga sa oružjem u južnom Libanu, preneo je Rojters. 

UNIFIL je prijavio nekoliko povređenih pripadnika i oštećenja na svojim objektima otkako je Izrael pokrenuo kopnenu ofanzivu u južnom Libanu protiv Hezbolaha krajem septembra nakon, godinu dana međusobnog raketiranje.

Izraelske odbrambene snage (IDF) su saopštile da ne gađaju mirovne trupe, a izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da Hezbolah koristi pripadnike mirovnih snaga kao "ljudski štit" i pozvao ih da se povuku.

BONUS VIDEO: IZRAELSKI NAPAD: Vojska gađala više lokacija u južnom Libanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Cedevita podržava klinCE kreativCE: Deca iz SOS Dečjeg sela Srbija osvojili javnost umetničkim delima u sklopu kampanje Budi TU. Budi CE.