STRADAO I BIVŠI POLICAJAC: Detalji ubistva gradonačelnika Kirhberga u Gornjoj Austriji, objavljena slika pomahnitalog napadača (VIDEO)

I. Stanojević

28. 10. 2024. u 15:38

GRADONAČELNIK Kirhberga na Dunavu, u okrugu Rorbah, u Austriji, Franc Hofer, ubijen je danas.

СТРАДАО И БИВШИ ПОЛИЦАЈАЦ: Детаљи убиства градоначелника Кирхберга у Горњој Аустрији, објављена слика помахниталог нападача (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ KURIER

Smrtno je stradao još jedan čovek, bivši vođa lova koji je, pre penzionisanja, radio kao policajac. U prvim satima po pronalaženju Hoferovog tela, opravdano se sumnjalo da ima još žrtava, pa je u Gornjoj Austriji pokrenuta akcija policije velikih razmera, koja je, nažalost, potvrdila da su barem dvojica bila žrtve pomahnitalog napadača Rolanda Drekslera (56).

U Kirhbergu vlada velika tuga. Stanovnici su zabrinuti da počinilac neće biti pronađen do sahrane, jer tada može doći do masovnog prisustva policije i neće biti ispraćaja dostojnog pokojnika. Policija dobija mnogo dojava od građana. Civilne patrole su se, takođe, "rasule" svuda u okolini.

Foto: Printskrin Jutjub/ KURIER

Ubica Ronald Dreksler

Dreksler je još u bekstvu. Bežeći je, kako se sumnja, pucao u najmanje još dve osobe. Treća i eventualna četvrta žrtva, prema pisanju austrijskog Kronen cajtunga, nije zvanično potvrđena.

Napad se dogodio oko 9.15 ujutru. Mesto zločina bilo je u zajednici Altenfelden, oko 500 metara od saveznog auto-puta. Hofer je bio gradonačelnik Kirhberga na Dunavu 16 godina. Prema saznanjima Kronena, i drugi smrtni slučaj je, kao i gradonačelnik, lovački "kolega" osumnjičenog Drekslera.

Počinilac, za koga se navodi da je lovac, u bekstvu je i smatra se veoma opasnim. Pošto je zapucao, napadač se uputio u nepoznatom pravcu. Mediji javljaju da su alarmirane i specijalne jedinice, a na mesto zločina, koji se dogodio na jednoj livadi, stiglo je i oklopno vozilo "kobra".

Po informacijama Kronena, Hofer je, navodno, jutros bio na putu za Fraunšlag. Prošao je pored kuće osumnjičenog i tada je možda došlo do sukoba. Gradonačelnik je očigledno pokušao da pobegne preko livade.

Apel građanima

POLICIJA Gornje Austrije je objavila snimak osumnjičenog Rolanda Drekslera, sa molbom da se jave svi koji imaju bilo kakvu informaciju i uz upozorenje da je naoružan. Policija veruje da osumnjičeni vozi srebrni folksvagen kadi, sa registarskim oznakama RO-231EL.

Pozadina zločina je verovatno dugogodišnji spor između lovaca. Ubijeni je bio član jednog lovačkog društva, a veruje se i da se jedna od upucanih osoba takođe bavila lovom. Navodno se radilo o dugogodišnjim svađama. Sada je sve eskaliralo.

Čelnik savezne države Gornje Austrije Tomas Štelcer, iz redova austrijske Narodne stranke (OVP), izjavio je saučešće porodicama ubijenih.

- Ova neverovatna dela šokiraju našu zemlju. U ovim teškim časovima, sve naše misli i naše najdublje saosećanje su sa porodicama i svim rođacima - rekao je Štelcer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAMAD MEĐEDOVIĆ KAO BRZI VOZ: Počistio protivnika za 46 minuta