MORALES ZAKUKAO NA SVA USTA: Aktuelne bolivijske vlasti pokušale da me uhapse ili ubiju

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 10. 2024. u 22:23

BIVŠI predsednik Bolivije Evo Morales rekao je danas, nakon što je na njegovo vozilo ispaljeno najmanje 14 hitaca, da je to bio pokušaj aktuelnih vlasti da ga uhapse, a da, ukoliko to ne uspe, izvrše atentat na njega.

МОРАЛЕС ЗАКУКАО НА СВА УСТА: Актуелне боливијске власти покушале да ме ухапсе или убију

Foto Tanjug/AP/Juan Karita

Morales je naveo da je vlada u La Pazu je imala nekoliko odvojenih planova protiv njegapredsednika, od kojih je prvi pokretanje krivičnog postupka, prenosi portal Bruhula.

Taj plan je, prema njegovim rečima, predviđao da ga četiri žene prijave ''za bilo šta'', a jedna od tih žena je navodno priznala Moralesu da joj je za to ponuđeno 50.000 dolara.

Morales je rekao da poslednji navodni plan vlade podrazumeva atentat na njega.

- Danas se to ispunilo. Pogledajte automobil - zaključio je Morales.

Istovremeno, zamenik bolivijskog ministra unutrašnjih poslova Roberto Rios negirao je da su vlasti izdale nalog za hapšenje bivšeg predsednika, istakavši da ne može da isključi mogućnost da se radi o ''autoatentatu''.

- Država ima obavezu da ispita svaku pritužbu, bilo tačnu ili lažnu. Bolivijska policija nije dobila nikakav nalog za hapšenje gospodina Eva Moralesa Ajme - rekao je on, prenosi bolivijski Pais.

Predsednik Bolivije naredio istragu o pokušaju atentata na Eva Moralesa
Bolivijski predsednik Luis Arse izjavio je danas da je naredio istragu o tome da li je bilo pokušaja atentata na bivšeg predsednika te zemlje Eva Moralesa.

- Upotreba bilo kakvih nasilnih radnji u politici mora biti osuđena i objašnjena... Stoga sam, kao odgovor na pritužbu bivšeg predsednika Eva Moralesa o navodnom pokušaju ubistva, naredio hitnu i temeljnu istragu kako bi se ova činjenica razjasnila -  rekao je Luis Arse.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKI MAJSTOR DEO ČUDESNOG MEČA: Dušan Vlahović dao gol za Juventus u derbiju protiv Intera, a mreže se tresle čak osam puta! (VIDEO)