SAUDIJSKA ARABIJA UPOZORAVA NA REGIONALNE SUKOBE: Bez pominjanja Izraela po imenu, ministarstvo ponovilo stav kraljevstva

Jovana Švedić

27. 10. 2024. u 10:28

SAUDIJSKA Arabija osudila je izraelske udare na Iran, upozoravajući da rizikuje značajno eskalaciju tenzija i sukoba u regionu.

САУДИЈСКА АРАБИЈА УПОЗОРАВА НА РЕГИОНАЛНЕ СУКОБЕ: Без помињања Израела по имену, министарство поновило став краљевства

Foto Shutterstock

U ranim jutarnjim satima u subotu, Izrael je pokrenuo nekoliko talasa napada na vojne lokacije širom Irana, u onome što je Tel Aviv nazvao ''preciznim udarima''.

Međutim, nakon napada, mnogi svetski lideri osudili su napad i pozvali na smirenost u eskalaciji tenzija između Irana i Izraela a među njima bila je i Saudijska Arabija. 

Saudijska Ara napad osudila u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova kao ''kršenje iranskog suvereniteta'' i međunarodnih zakona i normi.

Bez pominjanja Izraela po imenu, ministarstvo je ponovilo stav kraljevstva protiv kontinuirane i rastuće eskalacije u regionu, upozoravajući na širenje sukoba koji ugrožavaju regionalnu bezbednost i stabilnost.

Pozivajući sve strane da pokažu maksimalnu uzdržanost i da rade na deeskalaciji tenzija, Rijad je takođe pozvao međunarodnu zajednicu – kao i uticajne strane – da ispune svoje uloge i odgovornosti u smanjenju takvih tenzija i okončanju sukoba u regionu.

(MEM)

BONUS VIDEO:

VRATOLOMIJA NA 3200 NETARA: Kazahstanski akrobat Galimzhan Auesbai prkosi gravitaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NESTVARNI NIKOLA JOKIĆ: Denver i Klipersi odigrali meč za infarkt, a o igri Srbina će se pričati (VIDEO)