BIVŠA PRVA DAMA ISPROZIVALA TRAMPA: Optužila ga za "ogromnu nesposobnost i amoralni karakter"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

27. 10. 2024. u 09:06

BIVŠA prva dama SAD Mišel Obama oštro je kritikovala Donalda Trumpa u govoru održanom u subotu u gradu Kalamazu u državi Mičigen na predizbornom skupu demokratske predsedničke kandidatkinje i aktuelne potpredsednice Amerike Kamale Haris, preneli su danas svetski mediji.

БИВША ПРВА ДАМА ИСПРОЗИВАЛА ТРАМПА: Оптужила га за огромну неспособност и аморални карактер

Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin

Mišel Obama je optužila bivšeg predsednika Trampa za "ogromnu nesposobnost i amoralni karakter" i pozvala neodlučne Amerikance da izaberu Kamalu Haris za 47. predsednicu SAD, prenosi londonski Gardijan.

- Svi pokazatelj potvrđuju da je Kamala spremna. Pravo pitanje je, da li smo mi kao zemlja spremni za ovaj trenutak - poručila je bivša prva dama pred, kako se navodi, oduševljenom publikom u Kalamazuu.

U trenutku kada je izborna trka praktično izjednačena, Obama je rekla da je došla na američki srednji Zapad prateći sopstveni unutrašnji glas koji joj govori da "učini nešto" kako bi podržala kandidaturu Harisove za prvu ženu američku predsednicu ocenivši da potpredsednica SAD teži "višim standardima" od svog protivnika.

Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin

Ona je istakla da bi Trampovo rukovođenje pandemijom kovida-19 i njegov neuspešan pokušaj da zadrži vlast nakon poraza na izborima 2020. godine trebalo da budu dovoljni razlozi da bude diskvalifikovan.

Prema njenim rečima, sada su se i ljudi koji su mu bili najbliži saradnici dok je bio predsednik - njegovi bivši savetnici i zvaničnici u predsedničkoj administraciji - oglasili sa upozorenjem da Trampu ne bi trebalo dozvoliti povratak na vlast.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu