MLADIĆ POSTAO ŽRTVA STRAVIČNE PREVARE: Otputovao na transplataciju brade, pa ga našli mrtvog

Novosti online

26. 10. 2024. u 22:37

MLADIĆ (24) iz Francuske izvršio je samoubistvo nakon neuspelog pokušaja transplantacije brade u Turskoj i nakon što je saznao da ga je operisao agent za nekretnine, a ne hirurg.

МЛАДИЋ ПОСТАО ЖРТВА СТРАВИЧНЕ ПРЕВАРЕ: Отпутовао на трансплатацију браде, па га нашли мртвог

Foto Shutterstock

Mladi Metju je otputovao u Tursku u martu ove godine kako bi uradio transplantaciju brade. Međutim, ubrzo je saznao da je žrtva prevare, zbog čega je izvršio samoubistvo 9. juna.

Metju je doneo odluku da se operiše u Turskoj, tačnije u Istanbulu na klinici koja je navodno imala dozvolu za rad tamošnjeg Ministarstva zdravlja. Operacija je koštala svega 1.300 evra, što je pet puta manje nego za istu intervenciju u Francuskoj.

Međutim, kada se probudio, Matju je video da mu je lice otečeno i unakaženo i više nije ličio na sebe. Zabrinut, počeo je da istražuje hirurga koji ga je operisao i tada je saznao da je otišao "pod nož" čoveka koji je agent za nekretnine.

- Moj sin je bio u užasnim bolovima, bolela ga je brata, potiljak, danju i noću - rekao je Metjuov otac.

Kada se Matju vratio u Franucsku, njegova porodica je pokušala da pronađe lekara koji bi mogao da mu pomogne, ali nisu uspeli. Tada su se obratili jednom stručnjaku u Belgiji, ali je čuveni doktor rekao da će biti teško da se nešto uradi.

Prema navodima, doktor je rekao da Mejtuov skalp nikad neće moći da se oporavi od transplantacije brade, te da su delovi odakle mu je kosa skinuta toliko oštećeni da dlaka više nikad neće porasti. Da sve bude još gore, njegova nova brada izgledala je stravično. Bila je loše oblikovana i nije delovala prirodno, piše Le Figaro.

Suočen sa teškom dijagnozom, mladić je počeo da pati od dismorfofobije, stačnije strahovao je da je preterano ružan i defektan. Ipak, lekar iz Belgije je verovao da će Metju biti dobro.

- Viđao sam i gore slučajeve, video sam zaista mnogo gore stvari. Ovo ćemo relativno lako rešiti, krećemo sa procesom korekcijama - rekao je belgijski lekar.

Međutim, psihološko stanje mladića bilo je sve gore i gore i on je 9. juna pronađen mrtav u svom stanu u Parizu, samo tri meseca nakon intervencije u Turskoj.

Nakon tragedije njegov otac hoće da upozori na "beskrupulozne klinike u Turskoj" i štetu koju mogu da nanesu.

- Ukoliko moje svedočenje spreči da se ovo ikada više dogodi i ako upozorim sve, mislim da ću tako odati počast mom sinu - rekao je Metjuov otac.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA, SVE SE REŠAVA U BEOGRADU: Đoković u problemu, ovu vest nije želeo da čuje