SIJARTO PORUČIO HRVATASKOM AMBASADORU: Ne mešajte nas u vaše sporove i ne vređajte Mađare

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 10. 2024. u 21:06

MINISTARSTVO spoljnih poslova Mađarske reagovalo na "objašnjenje" i pozvalo je ambasadora Hrvatske u toj zemlji Mladena Andrlića da izrazi nezadovoljstvo „najnovijim izjavama hrvatskog ministra odbrane“.

СИЈАРТО ПОРУЧИО ХРВАТАСКОМ АМБАСАДОРУ: Не мешајте нас у ваше спорове и не вређајте Мађаре

FOTO: AP/Tanjug

Kako je rekao mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, Ivan Anušić je uvredio Mađarsku. - Neočekivano je da se hrvatski ministar odbrane, čini se, upustio u novi "sport" - vređanje Mađara - rekao je mađarski ministar Peter Sijarto i dodao da je Mađarska ignorisala prvi komentar Ivana Anušića, ali da neće ignorisati ostale.

Sijarto je istakao da Mađarska teži boljim odnosima sa svim svojim susedima, uključujući i Hrvatsku, te da su zbog toga Anušićeve izjave „neočekivane”. On je pozvao hrvatsku vladu da se ne meša Mađarsku u njene (hrvatske) unutrašnje političke sporove, pozivajući se na tekuće tenzije između hrvatske vlade i predsednika Zorana Milanovića oko vojne podrške Ukrajini.

- Mi nemamo nikakve veze sa sporom između hrvatske Vlade i hrvatskog predsednika, neka ga sami reše, a ne da ubuduće pod plaštom toga vređaju Mađarsku. Mislim da naši bilateralni odnosi ne opravdavaju mešanje Mađarske u ovu diskusiju – istakao je on.

Ministar odbrane Anušić objasnio je poslanicima zašto, prema njegovim rečima, Mađarska ne učestvuje u NATO misiji podrške Ukrajini (NSATU).

vecernji.hr

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda