PUTIN O STANJU NA FRONTU: Ukrajinci opkoljeni u Kursku, ruska vojska napreduje u svim pravcima

Novosti online

24. 10. 2024. u 21:26

UKRAJINSKI gubici na kurskom pravcu u poslednjih mesec dana iznose 26.000 vojnika, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. Provokacije Kijeva na kurskom pravcu povezane su sa pokušajima mešanja u izborni proces u SAD, jer žele da pokažu da njihove investicije nisu uzaludne, ocenio je on.

ПУТИН О СТАЊУ НА ФРОНТУ: Украјинци опкољени у Курску, руска војска напредује у свим правцима

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Ruska vojska deluje samouvereno u svim pravcima – to je dobro poznato i to niko ne poriče – ide napred na svim delovima kontakt linije. Aktivno deluje i na kurskom pravcu, deo jedinica ukrajinske vojske koje su upale u Kursku oblast je blokiran, opkoljen. Radi se o oko dve hiljade ljudi - rekao je Putin.

Kako je dodao, ruska vojska je trenutno pristupila likvidaciji ukrajinske grupe, a pokušaji da se probije blokada iznutra su bezuspešni.

Ruski lider je dodao i da ukrajinska vojska koristi visokotehnološko oružje uz direktno učešće vojnika NATO. Ukrajinski vojnici ne mogu koristiti zapadne rakete bez oficira Alijanse, napomenuo je on. Zapad je pogazio principe međunarodnog prava finansirajući Ukrajinu, izjavio je ruski predsednik.

- Ukrajinska vojska ne može to da radi bez izviđanja iz svemira, navođenja i softvera zapadne proizvodnje. To mogu da rade samo uz direktno učešće oficira iz zemalja NATO - rekao je Putin.

On je podsetio da do eskalacije sukoba u Ukrajini nije došlo zbog ruskih akcija, nego da je do toga doveo državni prevrat 2014. godine koji su podržale, pre svega, SAD. Rusija je zahvalna kolegama iz BRIKS za pokušaje da pomognu da se reši situacija u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo