SAVETNIK ZA DRŽAVNU BEZBEDNOST BELE KUĆE: Napredovali smo u identifikovanju stranih uticaja na izbore u SAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 10. 2024. u 20:37

SAVETNIK za državnu bezbednost Bele kuće Džejk Saliven saopštio je danas da su SAD napredovale u identifikovanju stranih uticaja na izbore u toj zemlji, prenosi Rojters.

САВЕТНИК ЗА ДРЖАВНУ БЕЗБЕДНОСТ БЕЛЕ КУЋЕ: Напредовали смо у идентификовању страних утицаја на изборе у САД

FOTO: EPA

-Mislim da smo napredovali, ali treba da pređemo dugačak put da bismo stigli tamo gde treba da budemo, rekao je danas Salivan, dve nedelje uoči američkih predsedničkih izbora.

Izborni štab američkog republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa prethodno je podneo tužbu Federalnoj izbornoj komisiji (FEC) protiv britanske Laburističke stranke zbog "očiglednog mešanja sa strane" u predsedničke izbore u SAD.

Tužba je bazirana na medijskim izveštajima o sastancima između britanskih laburista i izbornog štaba demokratske predsedničke kandidatkinje Kamale Haris, kao i o članovima i aktivistima Laburističke stranke koji putuju u SAD kako bi pomogli Harisovoj u kampanji.

Nekadašnji izaslanik bivšeg predsednika Ričard Grenel, koji se, prema pisanju medija, pominje kao mogući državni sekretar ukoliko Tramp pobedi na izborima, rekao da je sve "jasno kao dan" kada je reč o umešanosti britanskih laburista.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATI BESNI NA SRPSKOG TV KOMENTATORA: Nisu mogli da veruju šta slušaju dok Dinamo Zagreb igra Ligu šampiona (VIDEO)